Ferencovo senje

FERENCOVO SENJE

bo v nedeljo, 1. oktobra 2017, s pričetkom ob 8. uri, na parkirišču tovarne Planika.

  • Ob 10.00: povorka narodnih noš in nastop godbe, v organizaciji KD Štefan Raj Turnišče; KK Varaški šujstri bodo predstavili šivanje čevljev nekoč;
  • Ob 12.00: srečanje domačih glasbenih skupin (Duo Matej band, Duo Klas, Gitano band, Polanski zvoki);
  • Ob 16.00: trgatev potomke stare trte z Lenta pred občinsko stavbo, v organizaciji VSD Turnišče.

Za gostinsko pogodbo bo poskrbelo Prostovoljno gasilsko društvo Turnišče, ostala društva pa se bodo predstavila na stojnicah.

Vljudno vabljeni!

Vabilo- Vinogradniško sadjarsko društvo

Vinogradniško-sadjarsko društvo Turnišče vabi občane Občine Turnišče na trgatev potomke stare trte, ki bo v nedeljo 1. oktobra 2017 ob 16,00 uri pred občinsko stavbo.

V upanju, da se Vas bo trgatve udeležilo čim več, Vas lepo pozdravljamo.

                                                                     Upravni odbor

                                                                        VSD Turnišče

Obvestilo Evropski teden mobilnosti

Spoštovane občanke in spoštovani občani!

Obveščamo vas, da so v torek, 19. 9. 2017, med 8.00 in 12.00, aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti zaradi napovedi močnega dežja odpovedane. Zapore na Industrijski ulici zato ne bo.

Hvala za razumevanje!

Občinska uprava Občine Turnišče

 

OBVESTILO “VELKA MEŠA”

Dne 15. avgusta 2017 že tradicionalno v okolici cerkve Marije Vnebovzete poteka sejem ob »Velki meši«.

Vsi, ki želite prodajati na premični stojnici morate na Občino Turnišče poslati  Vlogo za izdajo  soglasja za prodajo blaga na drobno na premični stojnici (http://obcinaturnisce.si/?page_id=112). Vlogo lahko pošljete po pošti ali po e-pošti.

Ko pošljete vlogo, boste po pošti dobili dve položnici. Ena položnica je za plačilo upravne takse, ki znaša 22,60 EUR, druga pa za najem prostora (5,00 EUR za meter prostora). Po plačilu najemnine in takse boste prejeli soglasje, kjer bo zapisana tudi številka prostora.

Prostor lahko najamete do 11.8.2017.

Za dodatne informacije v zvezi z najemom prostora pokličite na tel. št. (02) 572 22 24, 031 759 209 ali pišite na mail turizem.turnisce@gmail.com.

 

Logotip Občine Turnišče

V torek, 9. maja 2017 ob 19. uri je na povabilo županje Občine Turnišče mag. Vesne Jerala Zver in predsednice Komisije za prireditve in proslave Ivanke Muhvič v prostorih Občine Turnišče potekala predstavitev in obravnava logotipa občine Turnišče. Povabljeni so bili člani občinskega sveta Občine Turnišče, predsedniki krajevnih skupnosti, predsedniki društev, ravnateljica Osnovne šole Turnišče, župnik župnije Turnišče in zaposleni na občinski upravi.

Občina Turnišče želi v prihodnosti graditi na razvoju turizma, predvsem romarskega turizma in razvijati turistično infrastrukturo v bližini cerkve Marije Vnebovzete. V letošnjem letu bodo izšli tudi brošura o občini, zloženka o turističnih znamenitostih in zloženka ob 750-letnici omembe stare cerkve Marije Vnebovzete. Logotip občine Turnišče pomeni pričetek razvijanja širše prepoznavnosti ne samo posameznih turističnih točk, temveč občine kot celote. Ideja o logotipu se je razvijala po objavi javnega poziva županje mag. Vesne Jerala Zver k iskanju slogana občine ter na kreativni delavnici z mag. Nastjo Mulej. Dokončno podobo pa ji je na pobudo skupine, v kateri so sodelovale Tanja Cigut, Jasmina Denša, Anica Gombar in mag. Norma Bale, dal arhitekt in oblikovalec Dejan Štampar. Logotip vsebuje zlato barvo, ki je prisotna v občinskem grbu, krepka tipografija izraža stabilnost in trdnost prebivalcev Turnišča, zaobljena pisava pa njihovo gostoljubnost in prijaznost. Pisava je H. H. Samuel. Logotip s stiliziranim zvonikom, ki stoji namesto črke »i« in je posnetek turniškega zvonika, simbolizira povezovanje tradicije in prihodnosti, stabilnost okolja, razvoj in smer napredka. Poigrava se z narečno besedico »šče«, s čimer vabi k obisku in napredku »še« danes, povezuje pa se tudi v besedico »išče«. Predstavitev je izvedla zunanja sodelavka občine, mag. Norma Bale, prisotni pa so tvorno sodelovali s svojimi pripombami in logotip ob koncu predstavitve soglasno potrdili. Tako je zdaj na vrsti naslednja faza – uporaba logotipa, na način, da se nam čim prej vtisne v spomin in da ga sprejme čim večje število občank in občanov ter obiskovalcev od drugod.