Županja

mag. Vesna Jerala Zver, županja

Dragi prijatelji in obiskovalci naše občine,

v Turnišču živimo pošteni in delavni ljudje. Imamo bogato kulturno in naravno dediščino, ki jo želimo obogatiti in nadgraditi. Posamezniki in kulturna društva ohranjajo ljudsko izročilo in se ga trudijo prenesti na mlajše generacije. Vse generacije sodelujemo pri razvoju občine in se medsebojno dopolnjujemo. Tako znamo in to nas bogati in navdihuje. Zato dobrodošli v Občini Turnišče, v občini prijaznih ljudi in velikih priložnosti.

Želimo živeti kvalitetno, zato si omogočimo boljše življenje!

mag. Vesna Jerala Zver, županja

https://www.facebook.com/vesnajz/

Življenjepis:

OSEBNE LASTNOSTI

Je prilagodljiva, lojalna in kreativna.

IZOBRAZBA IN ZAPOSLITVE

Obiskovala je Osnovno šolo v Stažišču pri Kranj. Po končani Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani je šolanje nadaljevala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo ter si pridobila poklic univerzitetne diplomirane inženirke kemijske tehnologije. Leta 2008 si je pridobila naziv magistrica znanosti s področja poslovodenja in organizacije MBA na Univerzi v Mariboru. Opravila je vrsto izobraževanj potrebnih za poučevanje, trženje, pogajanje. Opravljeno ima prvo stopnjo nevrolingvističnega programiranja, to so sodobne metode učne komunikacije, tehnik učenja, svetovanja in osebne rasti z nevrolingvističnim programiranjem.

Njena prva zaposlitev je bila samozaposlitev kot psihoterapeut-inštruktor. O edinstvenih rezultatih učencev, dijakov in študentov je spisala preko 40 člankov in načinu svojega dela je opisala v knjigi Vse je v glavi ali umetnost učenja, ki je leta 2009 izšla pri založbi Obzorja Maribor. Ob preselitvi v Turnišče, je svoje delo nadaljevala kot učiteljica na osnovni šoli Bogojina in Turnišče. Bila je profesorica na Gimnaziji Ljutomer in predavateljica na Ljudski univerzi Murska Sobota. Spisala je gradivo Kako naj starši pomagajo učencem do boljših učnih rezultatov v osnovni šoli, ki je vsem brezplačno dostopna na spletu. Svojo pot je nadaljevala kot tržnica v farmacevtskih podjetjih Krka, Johnson&Johnson in Novo Nordisk. S svojim edinstvenim pristopom je dosegla odlične prodajne rezultate. V letu 2005 je bila manager Regionalnega sklada dela za Pomurje. Nazadnje je bila direktorica družinskega podjetja. Sestavila, vodila in izpeljala je samostojen projekt KIT kemijski inženirci in tehnologi, kjer je bila vzpostavljena povezava Univerze, študentov Fakultete kemijske tehnologije in industrije predvsem Leka in Krke. Nadaljevanje tega je bil samostojen projekt Letna šola kemije 98, kjer so sodelovali dijaki z zlato in srebrno Preglovo plaketo ter najboljši gimnazijski profesorji kemije.

Comments are closed.