Športno društvo Izziv Pomurje

Športno društvo Izziv Pomurje

Namen in cilji ŠD IZZIV Pomurja so med drugim:

  • prizadevanje za združevanje ter popularizacijo športa in rekreacije med mladino in odraslimi,
  • razvijanje karakternih vrlin kot so disciplina točnost, natančnost, ustvarjalnost, samokritičnost in skromnost,
  • vzgoja za zdravo in ustvarjalno preživljanje prostega časa ter razvijanje prijateljskih odnosov in občutka za delo v skupnosti ter skupno preživljanje prostega časa,
  • spoznavanje in ozaveščanje o pomembnosti zdrave prehrane v športu.

Svoje namene in cilje društvo uresničuje z izvajanjem: Poletne Nogometne Šole (PNŠ), športnega programa ABC ŠPORTA – Mladi Športnik, Otroške Nogometne Šole, Plavalne Šole/Plavalnih tečajev, Telovadbe/športne vadbe za odrasle in za malce »best agerje« ter s predavanji na temo zdravega načina življenja, gibanja …

 

ABC ŠPORTA – Mladi Športnik:

»Skozi igro, na otroku zabaven način, razvijamo motorične sposobnosti«

Je vadba za otroke od štirih do sedmih let. Osnovna vsebina je vadba, ki temelji predvsem na razvoju osnovnih motoričnih sposobnosti in na gibalnih spretnostih ter je prilagojenega posameznim starostnim stopnjam, predznanju in količini vadbe. Poudarek je na vajah iz gimnastike, osnovne motorike, atletike in iger z žogo. Športni program ABC Športa – Mladi Športnik prilagaja vadbo otrokovi starosti, sposobnostim, lastnostim, potrebam in interesom. Glavni namen splošne telesne vadbe je skozi igro in na zabaven način razvijati motorične sposobnosti ter približati šport otroku do take mere, da se bo tudi kasneje sam in zavestno ukvarjal s športom. Športni program ABC prilagaja vadbo otrokovi starosti, sposobnostim, lastnostim, potrebam in interesom. Vadbo organiziramo v sodelovanju z šolami in vrtci, vadba poteka 2x tedensko od meseca novembra do meseca maja.

YOUTUBE video:  https://www.youtube.com/watch?v=5GaMzo7y3NI

Poletna Nogometna Šola – PNŠ:

»Nepozabno poletno doživetje, polno smeha , dobre volje, sproščenih in igrivih treningov za punce in fante od 6. do 13. leta starosti.«

PNŠ ni  strogi nogometni trening kot ga poznate morda iz treniranja v klubih, ampak je dosti več. Želimo, da skupaj uživamo, se veselimo, tekmujemo kot tudi ustvarjamo, vse to pa seveda ob predpostavki VARNOST, katera nama je organizatorjema vedno in povsod na prvem mestu.

Namen Poletne nogometne šole, torej ni samo v nogometnem treningu, ampak spoznavanju ostalih  manj poznanih športov, ustvarjanja  na raznih delavnicah, želimo, da je PNŠ teden  poln smeha, igre, zabave, dobre volje, kjer nam je pa vedno na prvem mestu varnost otrok.

Poletno nogometno šolo izvajamo v poletnih mesecih v različnih krajih po Pomurju.

Več informacij na naši spletni strani ali emailu.

Otroška Nogometna Šola Pomurje:

V šolskem letu od novembra do meseca junija izvajamo otroško nogometno šolo, za učence od 1 do 6 razreda OŠ. ONŠ izvajamo po šolah, kjer se pokaže interes.

Plavalna Šola/Plavalni Tečaji:

»Zaplavaj z nami tudi ti.«

Izvajamo začetne, nadaljevalne in izpopolnjevalne plavalne tečaje. Prav tako čez leto izvajamo plavalno šolo, ki poteka 1x tedensko. Več informacij dobite na naši spletni strani ali emailu.

FITKO-telovadba za odrasle:

»Zdrav duh v zdravem telesu.«

Zdrav način življenja poleg pravilne in zdrave prehrane, življenja brez stresa in veliko počitka vsebuje tudi element rekreacije.

Jeseni 2015 bomo pričeli, tudi z izvajanjem vadbe, za krepitev motoričnih sposobnosti, izgubo telesne teže (maščobe) in povečanjem aerobno/anaerobnih sposobnosti.

Vsi zainteresirani, ženske in moški, nas kontaktirajte preko emaila. Vadba je priporočljiva od 15 leta naprej.

  • VADBA FITKO pozimi. Vadba poteka v telovavdnici oz. notranjih prostorih.
  • VADBA FITKO/bodyburn spomladi zunaj. Body burn je funkcionalna vadba, s katero boste krepili celotno telo. In to kar na prostem.

Telovadba za »BEST AGERJE«

Vadba je namenjene vsem, ki se zavedajo pomena ohranjanja gibalnih sposobnosti do pozne starosti. Na urah je velik poudarek na gimnastičnih vajah, s katerimi se ohranja gibljivost in prožnost telesa in vajah za moč hrbtnega, trebušnega in nožnega mišičja, s čimer se lahko učinkovito odpravljajo ali vsaj omilijo težave s hrbtenico, kolki in koleni. Z leti nam počasi začne upadati kapaciteta mišic, aerobna zmogljivost. Za vse, ki si želijo kvalitetno življenje tudi v poznejših letih je naša telovadba prava izbira za Vas. V zimskih mesecih bomo izvajali tudi vadbo za »BEST AGERJE«.  Telesna vadba bo prilagojena sposobnostim vadečim.

Nenazadnje pa pomenijo organizirane oblike vadbe tudi druženje, kar je pomembno predvsem za starostnike, ki velikokrat potožijo ravno nad osamljenostjo in odmaknjenostjo od družbe.

ROJSTNI DNEVI:

Za otroke od 4. leta dalje, po dogovoru s starši, organiziramo tematske rojstne dneve. Za več informacij nas kontaktirajte preko emaila.

ZIMSKA LIGA OBČINE TURNIŠČE: v mesecu decembru in januarju organiziramo zimsko nogometno ligo občine Turnišče.

Spletna stran: www.izziv-pomurje.tk

Email: sd.izziv@gmail.com

ŠD IZZIV Pomurje »Strokovnost, pedagoški pristop, veselje ob vadbi.«

PRIDRUŽI SE NAM TUDI TI!

Comments are closed.