Nogometno društvo Nedelica

Nogometno društvo Nedelica

slika_novice

Nogometno društvo Nedelica že od svojega obstoja naprej tekmuje v prvi medobčinski ligi Lendava (1.MNL Lendava). Društvo deluje že več kot 30. let, v tem času pa je pri delovanju društva sodelovalo že kar nekaj članov in igralcev, kateri so vsak po svoje prispevali k temu, da se nogomet v Nedelici še vedno igra in privablja na tekme ljubitelje nogometa. Bili so tudi, in še vedno so posamezniki, kateri so mnenja, da nogometnega društva v Nedelici ne potrebujemo, vendar nas člane upravnega odbora, igralce in zveste navijače zgodovina društva obvezuje, da se tradicija kluba nadaljuje, kljub temu, da se za delovanje financiramo večinoma sami in s pomočjo sponzorjev, zato so pri delovanju večkrat tudi težki trenutki.

Kot tradicija s katero se ponaša nogometno društvo je tudi vsakoletni ulični turnir na katerem se zbere večje število krajanov, ki tekmujejo v igranju nogometa in vlečenju vrvi, preostali del pa glasno navija za svoje tekmovalce. Tudi na tem dogodku se najde poleg športa čas za klepet in daljši pogovor, za katerega ob današnjem tempu življenja običajno ne najdemo časa.

Društvo sodeluje tudi z klubi na mednarodnem področju. Kot tradicija je sodelovanje tudi z madžarskim klubom iz Sarmeleka. Ne mine leto, ko nebi vsaj enkrat letno obiskali ta kraj in izkoristili obisk za izlet okrog Blatnega jezera, ter z njimi odigrali kakšno prijateljsko tekmo in jih ob koncu povabili tudi v prekmurje.

Nogometno društvo tudi v letošnji sezoni tekmuje v 1. MNL Lendava in se trenutno nahaja v zgornjem delu lestvice v kateri sodeluje trenutno po združitvi obeh lig 14 klubov.

Nogometno društvo Nedelica je v času nastopanja v 1. MNL Lendava trikrat osvojilo tudi prvo mesto in si s tem zagotovilo napredovanje v višji rang tekmovanja, vendar se v klubu zaradi finančne situacije za to potezo nismo odločili, saj smo bili mnenja, da bi se lahko zaradi večjih stroškov tekmovanja klub po nepotrebnem zadolžil, s tem pa bi bil ogrožen tudi njegov nadaljnji obstoj. Naj omenimo, da je za osvojitev trikratnega naslova prvaka zaslužna prav generacija, ki trenutno zastopa barve kluba.

Ob koncu naj omenimo, da odlično sodelujemo z ostalimi društvi v vasi, katera že prav tako kot mi, imajo dolgoletno tradicijo, ker pa se krajani vasi združujejo tudi v novonastala društva si želimo dobrega sodelovanja tudi z njimi in ostalimi v občini.

Cilj društva v prihajajočih sezonah so osvojitev mest čim bližje vrhu na lestvici, ob morebitnih boljših časih, ki so posledično povezani z delovanjem društva, pa nastopanje tudi v višjem rangu tekmovanja, saj si generacija, ki trikrat osvoji naslov prvaka, to nedvomno zasluži.

Comments are closed.