Mladinsko–športno-kulturno društvo Sunčenca

slika_novice

Mladinsko–športno-kulturno društvo Sunčenca Gomilica (krajše ime društva: MŠKD Sunčenca) je bilo ustanovljeno na ustanovnem občnem zboru 11.01. 2002. Sedež društva je v prostorih vaško kulturnega doma v Gomilicah. Društvo šteje  cca. 25 članov,  ki so starejši od petnajst let. Poudarek v društvo je na sobivanju različnih generacij ter na izmenjavi znanja in izkušenj med generacijami. Ukvarjamo z organizacijo mladinskih, kulturnih in športnih prireditev ter dejavnosti. Glavni cilj društva je predvsem druženje in medsebojna pomoč med mladimi, širjenje kulture v vasi Gomilica in njeni bližnji okolici, aktivno in kvalitetnejše preživljanje prostega časa, ter oživljanje starih običajev na vasi. V dosedanjih letih delovanja smo izvedli številne aktivnosti, projekte in prireditve ob različnih priložnostih, s katerimi smo si pridobili moralno podporo ljudi in prepoznavnost v bližnji in sedaj že tudi širši okolici. Društvo skozi leto organizira naslednje prireditve, za katere lahko rečemo da so postale tradicionalne:

Pustovanje (meseca februarja); pohod po vasi Gomilica s PTUJSKIMI KURENTI

1. maj (meseca maja); postavljanje mlaja, kresovanje in zabava

Pravljica za otroke; v sodelovanju z vzgojiteljicami vrtcev Moravske Toplice

Video večer (predstavitve knjig, filmski večeri)

GOMILIČKA NOČ (meseca junij/julij);  največji projekt v letu

Nogometni turnir (meseca julija)

Martinovanje (meseca novembra); krst mošta, zabava

Miklavževanje (meseca decembra); pohod miklavža po vasi Gomilica.

Poleg naštetega se vsako leto udeležujemo prireditev sosednjih društev s katerimi uspešno sodelujemo: KMN Gomilica, društvo Vrtnica Gomilica, kolesarsko društvo Pedal Gomilica, gasilsko društvo Gomilica, društvo Labda Beltinci (pomagamo jim pri organizaciji njihovih prireditev), mladinsko društvo iz Kobilja (redno se udeležujemo prireditve MOKRI PETEK), društvo mladih Trgovišče (že več let sodelujemo s ptujskimi kurenti oziroma z mladino iz Trgovišča), društvo Kupinari iz Renkovec (udeležujemo se iger v vasi Renkovci), društvo KMT Turnišče (sodelujemo na športnih igrah), skupaj z ostalimi društvi v vasi se udeležujemo tako imenovane »Lendavske trgatve«, kjer pripravimo zanimivo tematiko in se predstavimo.

Naš največji projekt v letu je GOMILIČKA NOČ, katera se vsako leto prireja v mesecu juniju. Na sami prireditvi gostuje ansambel iz okoliških krajev, poskrbimo da našim gostom ponudimo čim več, da se pri nas počutijo dobro in da se radi vračajo. Nudimo jim gostinsko storitev, zabavo popestrimo z bogatim srečelovom, nikoli pa ne pozabimo na naše najmlajše (razna igrala, napihnjen balon,…). Pri organizaciji same prireditve nam pomagajo številni spozorji in donatorji, KS Gomilica, občina Turnišče, prostovoljno domače gasilsko društvo in gasilska društva iz sosednjih krajev, katerim se iskreno zahvaljujemo, kajti brez njih bi bila izvedba prireditve težka.

Člani društva si za svoj trud v začetku avgusta privoščijo večdnevni izlet, ki je namenjen spoznavanju naravnih lepot in znamenitosti, počitku po napornem delu in seveda zabavi.

Comments are closed.